Herbruikbaar is het kernwoord in de filosofie van BeFre, alhoewel BeFre de herbruikbare zak niet heeft uitgevonden. De herbruikbare zak, mand, tas was in gebruik lang voor de plastic wegwerpzakken onstaan zijn in de jare '70. Het doel van BeFre is aan te tonen aan bedrijven, consumenten en particulieren dat met dankzij het herbruiken van zakken en tassen, men aanzienelijk het overbodig verbruik van wegwerpzakken vermindert, alsook de productie en uiteindelijk de berg afval. Het is een kwestie van nieuwe gewoontes aan te leren. Daarbij is de herbruikbare zak een ideale, duurzame en langdurige streetmarketing.

Studies hebben aangetoond dat tot nu toe, de beste oplossing de herbruikbare zak is. Maar deze, worden enkel doeltreffend indien ze ten minste 4 keer herbruikt worden. Herbruiken is zeker een kwestie van civisme maar ook een kwestie van gezond verstand en we zijn spijtig genoeg vandaag nog te weinig om deze gewoonte aan te leren en te volgen.

Op persoonlijke basis:

  • Het dagelijks herbruiken van slecht één tas (voor boodschappen, reizen, strand, uitstap, sport, ...) kan op één week tijd het verbruik van 6 plastic tassen verminderen ; 
  • 6 zaken besparen per week komt net op 288 zakken op een jaar ;
  • Indien u definitief overgaat naar het herbruiken van duurzame tassen, kunt u ongeveer 20.000 tassen besparen of vermijden dat al die tassen in de natuur belanden (bron : reusablebagsdepot.com).

BeFre Reusable Bag or plastic bags